REGISTRUJTE SE NA: http://emdt.forumsr.com/

Ukoliko volite telenovele, registrujte se na: http://emdt.forumsr.com/ jer ovaj forum više ne radi.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  RegisterRegister  Log in  GalleryGallery  CalendarCalendar  
Forum je zatvoren. Ukoliko volite telenovele, registrujte se na: http://emdt.forumsr.com/

Share | 
 

 ,,Downton Abbey''

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Guest
Guest
avatar


PostSubject: ,,Downton Abbey''   Fri 20 Jan 2012 - 15:19

Jutarnje zrake sunca oslikavaju obrise Downton Abbeyja, veličanstvenog vlastelinskog dvorca usred veličanstvenog imanja. Doima se sigurnim i čvrstim te se čini kao da će način života koji simbolizira potrajati još tisuću godina. Ali to je samo privid.
Radnja serije odvija se na edvardijanskom vlastelinskom imanju 1912. godine i bilježi živote obitelji Crawley i njihove služinčadi.
“Godine 1912. Engleska je u previranju. Naizgled spokojna i ukopana u stoljetnim tradicijama, no u samo deset godina Prvi svjetski rat i razdoblje jazza uništit će svaki oblik sigurnosti. Upravo u toj prekretnici kročimo u svijet Downton Abbeyja, velikog vlastelinskog imanja gdje stoluje velika vlastelinska obitelj Grantham zajedno s njihove tri kćeri. Kućanstvo vodi batler Carson i kućanica gospođa Hughes. Svi se oni, svatko na svoj način, moraju nositi s nadolazećim promjenama. Glumačku podjelu predvodi Maggie Smith u ulozi udove grofice, Hugh Boneville i Elizabeth McGovern kao grof i grofica Grantham, Dan Stevens i Penelope Wilton kao neželjeni nasljednik i njegova majka, a poslugu predvode Jim Carter kao Carson i Phyllis Logan kao gospođa Hughes. Svi će oni oživjeti dvorane i hodnike Downtona i unijeti u njih sjaj, stegu i strast.” (Julian Fellowes)
Laura Mackie, ravnateljica dramskog programa ITV-a: “Oduševljeni smo što smo uspjeli okupiti tako sjajnu glumačku postavu za Downton Abbey. Činjenica da smo privukli neka od najboljih britanskih glumačkih imena, svjedoči kvaliteti Julianovog izvrsnog scenarija i produkcijskog tima.”
Downton je imanje vlastelinske obitelji Crawley koji naslov grofova of Granthama nose od 1772. godine. Plemenitaška obitelj živi u salonima, knjižnici i prekrasnim spavaćim sobama s čijih visokih prozora puca pogled na park. No ispod njih žive drugi stanovnici: posluga. A oni se drže svojih položaja i naslova jednako čvrsto kao i plemenitaši. Neki od njih odani su obitelji i posve su obilježeni običajima i načinom života u Downtonu, dok ostali traže nove mogućnosti i prilike u životu ili ljubav ili samo pustolovine. No razlika je u tome što služinčad o svojim poslodavcima zna nebrojene tajne, dok vlastelinska obitelj o njima ne zna gotovo ništa.

Serija je do sada imala velik broj nominacija i osvojila je ugledne svjetske televizijske nagrade, među kojima čak šest Emmyja (najbolja TV serija, Julian Fellowes za scenarij, Brian Percival za režiju, Maggie Smith za sporednu žensku ulogu, te za fotografiju i kostime, uz još 5 nominacija) i dvije BAFTA-e (najbolja režija i zvuk; uz još 5 nominacija); proglašena je najboljom mini-serijom na Banff Television Festivalu; Julian Fellowes osvojio je dvije Broadcasting Press Guild Award (Broadcasting Press Guild Award za najbolju seriju i Writers’s Award), uz još dvije nominacije za istu nagradu.
Za ovogodišnji Zlatni globus serija je imala četiri nominacije, a proglašena je najboljom u kategoriji najbolje mini-serije ili TV filma.
Zanimljivo je spomenuti da je prva sezona serije, koju HTV upravo počinje prikazivati, ušla i u Guinessovu knjigu rekorda kao serija koja je dobila najveći broj pozitivnih kritika.
Spomenimo da je serija postigla i iznimnu gledanost; u Velikoj Britaniji zadnju epizodu prve sezone gledalo je čak 11 milijuna gledatelja.

Likovi:GOSPODA

ROBERT, GROF OD GRANTHAMA (Hugh Boneville) Robert Grantham do sada je živio životom u kojem nije bilo većih uzbuđenja. Godine 1889. oženio se američkom nasljednicom Corom, uglavnom zbog njezinog novca. Njezin je novac svakako spasio vlastelinsko imanje, no tijekom godina oni su se veoma zavoljeli. Bračnim ugovorom njezino je bogatstvo, nakon što je uloženo u imanje, postalo nerazdvojivo od njega. Robert i njegova žena nisu očekivali da će ta stavka (na kojoj je insistirao njegov pokojni otac), stvarati poteškoće, budući da su oboje očekivali da će njihov sin nastaviti lozu. Međutim, sin im se nije rodio. Imaju tri kćeri: Mary, Edith i Sybil. Do sada su nasljednici imanja bili Robertov rođak James Crawley i njegov sin Patrick. Ali obitelji su pristigle vijesti da su se obojica utopila potonućem Titanica.

CORA, GROFICA OD GRANTHAMA (Elizabeth McGovern) Cora je predivna kći Isidora Levinsona, tekstilnog magnata iz Cincinnatija. Godine 1888., s navršenih dvadeset godina, otputovala je u Englesku s majkom. Za Roberta, koji je u to vrijeme nosio naslov vikonta od Downtona, zaručila se već potkraj svoje prve mondene sezone u Londonu. Na insistiranje njezinog svekra, pristala je na stavku u bračnom ugovoru, pretpostavljajući da će roditi sina. No sada kada joj je umro rođak kojeg je barem poznavala, a nasljedstvo bi trebalo pasti u ruke dalekog rođaka, smatra da njezin svekar ne bi htio da njegove unuke ostanu bez majčinog novca koji bi trebao naslijediti potpuni stranac. U svakom slučaju, računala je na brak između Patricka i Mary. Smatra da bi Robert trebao poništiti ugovor i nasljedstvo proglasiti neotuđivim kako bi od toga njihova djeca imala koristi.

LEDI MARY CRAWLEY (Michelle Dockery) Pametna, lijepa, hladna. Mary se (gotovo) pomirila s time da neće postati nasljednica, kako je zamišljala. Sve dok su joj rođaci na životu. Nakon što im pristignu vijesti o njihovoj smrti, ona pretpostavlja da je postala nasljednicom. Razbjesnit će se kada shvati da se to neće dogoditi. Osobito kada spozna da se njezin otac neće boriti za njezina prava. Patrick joj je trebao postati mužem u slučaju da se ne uspije udati za naočitog mladog vojvodu od Crowborougha. Drugim riječima, u prvom nastavku Mary Crawley iz vrlo povoljne situacije gdje nema što za izgubiti, postaje gubitnicom.

LEDI EDITH CRAWLEY (Laura Carmichael) Edith prezire Mary. Nije lijepa poput nje i za njom se ne otimaju prosci, no ona je jednako častohlepna. Ne mari za to što njezin otac ne kani opovrgnuti stavku bračnog ugovora, budući da ionako ne bi ništa naslijedila. Štoviše, sretna je što imanje neće pasti Mary u ruke. Ulje na vatru dolijeva i to da je ona iskreno voljela utopljenog nasljednika Patricka, ali nitko njezine osjećaje nije uzimao zaozbiljno. U svakom slučaju, neprestano bjesni zbog toga što obitelj neprestano stavlja njezinu sestru Mary ispred nje. Uskoro će joj pozornost privući novi nasljednik i pokušat će ga iskoristiti kako bi se osvetila Mary.

LEDI SYBIL CRAWLEY (Jessica Brown Findlay) Sybil je obiteljska buntovnica. Vrlo joj je stalo do politike, bori se za ženska prava i uvijek je na strani potlačenih. Roditelje baca u očaj. U društvu će se ponašati onako kako nalaže njezin stalež i položaj, ali njezini ciljevi nisu u skladu s općeprihvaćenim mjerilima. Ne haje za obiteljske razmirice oko nasljedstva i nije je briga za sve to.

MATTHEW CRAWLEY (Dan Stevens) Matthew je lordu Granthamu treći rođak po drugom koljenu. Otac mu je bio liječnik, što se lordu Granthamu čini nevjerojatnim, dok njegova žena to smatra uvredljivim. Matthew je odvjetnik i ima svoj ured u Manchesteru. No sada je odjednom postao nasljednikom grofovskog imanja i dobio je poziv da postane dijelom lokalne zajednice. Naposljetku će pristati na to ukoliko mu se dopusti da se i dalje bavi pravom. Grantham je bijesan na ovog uljeza, ali istodobno ga želi oženiti s jednom od svojih kćeri. Stoga je njegov odnos prema njemu shizofren. Kćeri ga gledaju svaka na svoj način: Mary misli da bi joj on mogao biti utješna nagrada, Edith se preko njega želi osvetiti Mary, a Sybil ga smatra dijelom društvenog sustava koji je na izdisaju.

VIOLET, UDOVA GROFICA OD GRANTHAMA (Dame Maggie Smith) Robertova majka. Neizmjerno gorda i ponosna, neizmjerno odana sinu i nepodnošljiva do iznemoglosti spram svoje američke snahe koju smatra uljezom i kompromisom na koji je njezina obitelj morala pristati. Ona je kći baroneta, no Cora smatra da joj to ne daje za pravo da se ponaša kao da potječe od loze Plantageneta, osobito stoga što u miraz nije donijela ni novčića. Drugim riječima, obje smatraju da su vrednije jedna od druge. U javnosti Violet podupire ugovor kojem je kumovao njezin pokojni muž. Ali u stvarnosti, nakon Patrickove smrti više bi voljela da nasljednica bude njezina unuka Mary, a ne nekakav stranac za kojeg nikada nije čula. Zbog toga će dvije zavađene grofice sklopiti savez i kovati planove protiv Roberta kako bi razvrgle bračni ugovor. Kada na vlastelinsko imanje pristigne nasljednik “polutan” i k tome sa sobom dovede svoju majku, pripadnicu srednjeg staleža, cijela joj situacija postaje nepodnošljiva, iako, poput Core, uviđa da je jedino rješenje brak između Matthewa i Mary.

ISOBEL CRAWLEY (Penelope Wilton) Isobel je Matthewova majka. Otac joj je bio liječnik (njezin je pokojni muž svoje zvanje stekao pod paskom njezinog oca), i ona potječe iz građanske klase. Utjelovljuje sustav vrijednosti koji se posve kosi s načinom života plemenitaške obitelji njihovih dalekih rođaka. Mnogo je bolje obrazovana od Violet ili Core i stoga je odmah od početka u stalnom sukobu s Violet. Neizmjerno je ponosna na svog sina, i to ne stoga što je iznenada postao nasljednikom velikog imanja. Ona zapravo smatra da će time zapostaviti sjajnu karijeru. Pristaje poći sa sinom i pomoći mu u upravljanju imanjem, ali to nerado čini.

LEDI ROSAMUND PAINSWICK (Samantha Bond) Ledi Rosamund je Robertova jedina sestra. Nije se udala za velikog plemenitaša s vlastelinskim imanjem, nego za pokojnog bankara Marmadukea Painswicka čije joj je bogatstvo dalo veliku slobodu. Ima dvoje djece: Laviniju koja se udala za brigadira u Kraljevskim grenadirima koji ima svoje imanje, dočim se Cyril bavi mutnim poslovima na Dalekom istoku. Privržena je Robertu, ali smatra da u svakoj prilici treba reći što joj je na pameti. Njezino miješanje u odluke njezinih nećakinja moglo bi imati katastrofalne posljedice.

POSLUGA

GOSPODIN CARSON (Jim Carter) Glavni lakaj – batler. Carson je zadužen za smočnicu, vinski podrum i blagovaonicu, a muško osoblje mu podnosi prijavak. Glavni lakaji morali su biti neženje kako im njihove obitelji ne bi ometale u savjesnom obavljanju dužnosti. Carson od malih nogu radi u Downtonu. Ispunja ga žal za minulim vremenima i stoga, tijekom serije, on više-manje postaje špijun u službi udove grofice, što bi moglo ugroziti njegovu odanost njezinoj američkoj nasljednici. Instinktivno podupire ledi Mary koju iskreno voli kao kćer i želi je zaštititi od njezinog rođaka koji je uljez u obitelji.

GOSPOĐA HUGHES (Phyllis Logan) Glavna ključarica i domaćica imanja. Pedeset joj je godina. Odgovorna je za red u kući i ima ovlasti nad ženskim osobljem. Tri osobe u kućanstvu smatraju da baš oni vode glavnu riječ: gospodin Carson, gospođa Patmore i gospođa Hughes. Gospođa Hughes vjerojatno najviše zaslužuje taj naslov. Nije sklona sentimentalnostima, ali je moralna i poštena. Kao što ćemo vidjeti, ona je dobra žena, ali smatra da njezina snaga izvire iz straha koji podređenima tjera u kosti. Poštuje i do neke mjere štiti Carsona. Ali ona je veoma zahtjevna i ima visoka mjerila.

GOSPOĐA PATMORE (Lesley Nicol) Kuharica. Gospođa Patmore zadužena je za kuhinju i kuhinjsko osoblje. Smatra da gospodin Carson nema ovlasti nad njom, a nikako se ne želi pokoriti gospođi Carson. Svim snagama bori se za svoja prava.

JOHN BATES (Brendan Coyle) Osobni sluga grofa Granthama. Osobni sluga prima zapovijedi isključivo od grofa kojem služi. On ga odijeva i prati ga na svim putovanjima. Bates je službovao u vojsci i bio je Robertov posilni tijekom Burskih ratova. U prvoj epizodi serije on stiže u Downton kako bi preuzeo dužnost, ali zbog ratne rane on šepa i stoga se neprestano mora braniti i opravdavati, a usto je iznimno odan Robertu jer mu je pružio drugu priliku. U kućanstvu je njegova prirodna saveznica Anna i posve je jasno da mu se ona sviđa. Ali joj iz nekog nepoznatog razloga on to ne može reći.

O’BRIEN (Siobhan Finneran) Grofičina osobna sluškinja. O’Brien izravno odgovara svojoj gospodarici. U svakom trenutku grofica je može pozvati da joj opere rublje ili da joj pomogne u dotjerivanju. O’Brien je oprezna, osvetoljubiva i zlobna usidjelica. Žrtvovala je svaku pomisao na obiteljski život kako bi napredovala u karijeri i tako je dogurala do položaja grofičine osobne sluškinje. Time bi trebala biti zadovoljna, ali nije jer je jednostavno ništa neće usrećiti. Naizgled će se pokoravati i laskati ledi Grantham ili ledi Mary ili bilo kojem članu plemenitaške obitelji, ali ona zapravo slijedi svoje interese.

ANNA (Joanne Frogatt) Glavna sluškinja. Ima najviši položaj od svih niže rangiranih služavki. Anna je podrijetlom iz zemljoradničke obitelji. Smatra kako je propustila priliku za udaju. Ona je glavna sluškinja, a također je i sluškinja grofovih kćeri. Inteligentna je i domišljata i puna razumijevanja i sućuti za sve i zbog toga je svi cijene, no Mary i Edith to katkad zaboravljaju.

GWEN (Rose Leslie) Sluškinja. Gwen je ambiciozna djevojka. Radi kao sluškinja jer je to jedina profesija kojom se može baviti kći zemljoradnika, ali ona ima velike ambicije. Buntovnica je među osobljem, iako to ne čini izravno, te je stoga prirodna saveznica Sybil.

THOMAS (Rob James-Collier) Prvi lakaj. Tomas si umišlja da je vrlo vrijedan i inteligentan te da mu njegovi kolege, većinom neuki pridošlice sa sela, nisu ni do koljena. On je lažljivac i sitni kradljivac te se neprestano trudi iskoristiti svaku priliku za napredak. To znači da želi napustiti Downton jer bi htio postati osobni sluga, a gospodin Bates ne kani dati otkaz. Stoga se ulizuje svakom bogatom posjetitelju ne bi li doznao traži li netko od njih osobnog slugu. On je i homoseksualac i barem jednog od obiteljskih gostiju poznaje u biblijskom smislu. Njegova je prirodna saveznica u kućanstvu O’Brian. Oboje misle isključivo na svoj probitak, no odanost svojim prijateljima nije nešto što će ga priječiti u ispunjavanju vlastitih ciljeva.

WILLIAM (Thomas Howes) Drugi lakaj. William je budala. Posve je neopasan, ali svejedno je budala i Thomas ga bez trunke grižnje savjesti iskorištava i uvaljuje mu većinu svojih poslova. Williamu se sviđa Daisy, ali ona ne haje za njega jer je opčinjena Thomasom. William je vrlo privržen svojim roditeljima. On je sin jedinac i imao je vrlo sretno djetinjstvo. No on je mnogo bolji u timarenju konja nego služenju u velikoj blagovaonici.

DAISY (Sophie McShera) Kuhinjska služavka. Ona je na samom dnu poretka. Njezina je majka u pravom viktorijanskom duhu izrodila jedanaestero djece. Sudoperka je svakodnevno morala čistiti, ribati i laštiti stotine noževa, viljuški, lonaca i tava. Usto je imala najmanju spavaću sobu i objedovala s kuharicom i kuhinjskim osobljem, a ne s ostalom poslugom. Gospođa Patmore neprestano se iživljava nad njom. Sviđa joj se Thomas jer ne uviđa njegovu pravu prirodu.

BRANSON (Allen Leech) Robertov živahni irski vozač, čija politička gledišta streme k suvremenom društvu. Vozeći Sybil na politički skup, shvatit će da su istomišljenici i on će je poticati da svoja uvjerenja pretoči u djela. Međutim, Sybilin polet će je dovesti u nevolje i zbog toga će se Branson osjećati odgovornim, a s tim će se Robert posve složiti.
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: ,,Downton Abbey''   Fri 20 Jan 2012 - 15:19

Downton Abbey - hrvatska premijera, nedjeljom od 05.02. u 21:00 na HRT 1.
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: ,,Downton Abbey''   Fri 20 Jan 2012 - 15:22
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: ,,Downton Abbey''   Fri 20 Jan 2012 - 15:32Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: ,,Downton Abbey''   Fri 20 Jan 2012 - 15:34

E ovo bi se moglo gledati...Termin će mi najverovatnije odgovarati..
Back to top Go down
ღJacqueline Bracamontesღ
TVNovele Moderator
TVNovele Moderator
avatar

Broj postova : 55522
Godina : 25
Lokacija : New Delhi, India ❤ !

PostSubject: Re: ,,Downton Abbey''   Sat 21 Jan 2012 - 2:26

Ja nesto ne volim ovakve serije :/


● Tere Ishq Mein Hui Aawari... Main... ❤ !

Back to top Go down
View user profile http://dulce-anahi.my-free-forum.com
sava
TVNovele Zavisnik
TVNovele Zavisnik
avatar

Broj postova : 2118
Lokacija : Dark side of the moon

PostSubject: Re: ,,Downton Abbey''   Sat 21 Jan 2012 - 6:22

Gleda se Ale
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: ,,Downton Abbey''   Sat 21 Jan 2012 - 6:45

Bravo Savo care. Bar će neko da komentariše samnom.
Back to top Go down
dolcevita
TVNovele Novi član
TVNovele Novi član
avatar

Broj postova : 173
Godina : 30
Fan-gif :

PostSubject: Re: ,,Downton Abbey''   Sun 22 Jan 2012 - 15:52

Aww Minerva McGonagall is back enamorado Obozavam engleske serije,pogotovo epohu...gledacu sigurno thumbup
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: ,,Downton Abbey''   Sun 22 Jan 2012 - 16:14

Odlično. Znači ima nas već troje.. jea
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: ,,Downton Abbey''   Sun 5 Feb 2012 - 10:37

Odgledao prvu epizodu. Dopada mi se. Nastavljam sa gledanjem.


Robertov potez na kraju me je oduševio...

Pravo osveženje na TV.
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: ,,Downton Abbey''   Sun 12 Feb 2012 - 13:11

Odustajem od gledanja. Serija nije uspela da me dovoljno zainteresuje, a imao sam i neke obaveze, tako da nisam ni stigao da gledam drugu epizodu.


Back to top Go down
Dulce Princess
TV Novele Zlatni član
TV Novele Zlatni član
avatar

Broj postova : 9243

PostSubject: Re: ,,Downton Abbey''   Mon 13 Feb 2012 - 5:54

Serija meni nije nešto.. :/
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: ,,Downton Abbey''   Sat 19 May 2012 - 18:54

Danas na HRT u 21:03


Downton Abbey 2- serija

Naslov epizode: BOŽIĆNI SPECIJAL, 1. dio
Epizoda: 9

Božić 1919. Downton Abbey priredit će raskošan božićni domjenak. No iako je ovo vrijeme za dobra djela, stanje je veoma napeto. Batesa će uhititi policija i taj će događaj zasjeniti slavlje. Hoće li ga osuditi ili ga proglasiti nevinim, hoće li stići na godišnji bal za služinčad? Mary mora razmotriti svoju budućnost sa Sirom Richardom Carlisleom nakon nenadanog događaja u lovu, a Violet je zabrinuta za Rosamund čiji novi prosac, zgodni lord Hepworth, nije onakav kakvim se na prvi pogled čini.

Uloge: Hugh Bonneville (Robert, grof od Granthama), Maggie Smith (Violet, udova grofica od Granthama), Elizabeth McGovern (Cora, grofica od Granthama), Michelle Dockery (ledi Mary Crawley), Jessica Brown Findlay (ledi Sybil Crawley)
Back to top Go down
LadyEstrella
TVNovele VIP član
TVNovele VIP član
avatar

Broj postova : 3557

PostSubject: Re: ,,Downton Abbey''   Wed 2 Oct 2013 - 7:20

Serija je odlična,vi što ste odustali pogrešili ste.Ja sam je gledala ovog leta u kontinuitetu tri sezone i oduševljena sam.Nadam se da ću imati prilike da gledam i četvrtu sezonu koja se trenutno emitu je u Britaniji.
Back to top Go down
View user profile
LadyEstrella
TVNovele VIP član
TVNovele VIP član
avatar

Broj postova : 3557

PostSubject: Re: ,,Downton Abbey''   Fri 27 Jun 2014 - 5:45

Od utorka na Cinemania,sa terminom oko 18 sati,repriza sutradan u 10.
Back to top Go down
View user profile
LadyEstrella
TVNovele VIP član
TVNovele VIP član
avatar

Broj postova : 3557

PostSubject: Re: ,,Downton Abbey''   Fri 27 Mar 2015 - 8:15


Izuzetno popularna britanska kostimirana drama "Downton Abbey" biće završena posle šeste sezone ali producenti ne isključuju eventualnu filmsku verziju.
Ima toliko različitih objašnjenja za ovu odluku, rekao je izvršni producent Garet Nimi novinarima. "Mislim da smo došli do zaključka da je najbolje da stanemo dok smo u prednosti".
Tvorac serije Džulijan Felous, pisac drame o aristokratskoj porodici i njihovom domu s početka 20. veka, rekao je Rojtersu da je gotovo završio pisanje šeste sezone i da zna kako će se priča završiti.
"Naravno da sam tužan", rekao je Felous koji je jedini scenarista serije. "Bio je to izvanredan deo mog života i karijere".
On je ocenio da će serija predstavljati dobro polazište za mlađe članove glumačke ekipe i da je za njih dobro da se završi kako bi krenuli dalje.
"Ne možete ostati na uzletištu doveka. Morate da poletite. Mislim da to i oni osećaju i želim im sve najbolje", rekao je on.
Nimi je demantovao nedavne medijske spekulacije da se serija završava kako bi Felous mogao da se posveti drugim projektima.
Serija je publiku provela od potonuća Titanika, preko Prvog svetskog rata, klasnih podela u samom domaćinstvu, borbe za ženska prava, borbi sa homoseksualizmom do propasti bogatih britanskih zemljoposednika.
Postala jedan od najvećih internacionalnih hitova britanske televizije i publiku je našla u raznim zemljama uključujući Kinu, Švedsku, Rusiju i Južnu Koreju.
Nimi je rekao da ne planiraju spinofove ali nije porekao glasine o filmu.
"Ne mogu definitivno da potvrdim da će se to dogoditi...videćemo", rekao je on.
izvor: rtv.rs
Back to top Go down
View user profile
LadyEstrella
TVNovele VIP član
TVNovele VIP član
avatar

Broj postova : 3557

PostSubject: Re: ,,Downton Abbey''   Tue 19 May 2015 - 21:14


Od četvrtka 21.05.,HRT1 počinje sa emitovanjem 9 epizoda četvrte sezone.Termin emitovanja od 21 čas od ponedeljka do četvrtka.
HTV prikazuje novu sezonu višestruko nagrađivane britanske serije Downton Abbey, serije koja je već u prvoj sezoni postigla svetski uspeh, i čak ušla u Ginisovu knjigu rekorda.Serija je nagrađena uglednim svetskim nagradama, među kojima su najznačajnije tri Zlatna globusa, Primetime Emmy u niz kategorija, dve BAFTA-e. Na nekoliko je izbora proglašena najboljom i najomiljenijom TV serijom, veliki broj nominacija.
Radnja četvrte sezone, u kojoj ćemo se opet susresti s našim omiljenim likovima u raskošnom okruženju Downton Abbeyja, odvija se 1922. godine. Dok se suočavaju s novim izazovima, porodica Crawley i posluga koja radi za njih ostaju neraskidivo povezani.
Šest meseci nakon Matthewove tragične smrti gubitak se još oseća na velikom imanju. Mary se s mukom suočava s novom budućnošću sa svojim detetom bez oca, a porodica je podstiče da nastavi sa životom. Mary, koja se sada ponovo može udati, prihvata svoju novu ulogu na imanju. Ona protiv svoje volje postaje meta mnogih udvarača.
Lude dvadesete su se razmahale svom silinom i promene se osjećaju u celom Downtonu. Rose i dalje privlače svetla velegrada i njena  očaranost Londonom uzrokovaće Crawleyjevima mnoge nevolje. Edithinoj romansi s Gregsonom zapretiće  događaji nad kojima nema kontrolu. U međuvremenu su se među poslugom razbuktale strasti i neko će nekome slomiti srce...
Back to top Go down
View user profile
LadyEstrella
TVNovele VIP član
TVNovele VIP član
avatar

Broj postova : 3557

PostSubject: Re: ,,Downton Abbey''   Sat 24 Oct 2015 - 5:14


Emitovanje poslednje sezone popularne britanske serije "Downton Abbey" počeće 3. januara 2016. godine, a završiće se prvog vikenda u martu, saopštila je kuća PBS, prenosi AP.
Tokom nedelje pre emitovanja poslednje epizode kuća PBS će pustiti sve epizode, a prikazaće i ono što se dešavalo iza kulisa dok su je snimali.
Serija je osvojila 11 Emija, tri Zlatna globusa, tri Screen Actors Guild Awards, jednu Producers Guild Award i tri BAFTA nagrade.
PBS će pokušati da tu seriju iskoristi kao odskočnu dasku za "Mercy Street", dramu o građanskom ratu koja počinje da se prikazuje od 17. januara, a priprema i novi dvodelni dokumentarac o Džekiju Robinsonu koji će svoju premijeru imati 17. aprila kada počinje i nova sezona u bejzbolu.
Back to top Go down
View user profile
LadyEstrella
TVNovele VIP član
TVNovele VIP član
avatar

Broj postova : 3557

PostSubject: Re: ,,Downton Abbey''   Fri 25 Dec 2015 - 3:10


Od ponedeljka 28.decembra, Hrt1 počinje sa prikazivanjem pete sezone britanske serije Downton Abbey.
Radnja pete sezone započinje 1924. godine kada se vraćamo dobro znanim likovima na raskošnom vlastelinskom imanju Downton Abbey. Životi plemićke obitelji Crawley i njihove posluge i dalje su neraskidivo povezani.
Nova laburistička vlada započinje promjene koje se osjećaju diljem zemlje, tako da one zadiru i u život stanovnika imanja Downton. Robert, Mary i Branson zajedničkim snagama moraju kormilariti nemirnim morem kako bi osigurali budućnost za sljedeće naraštaje u Downtonu.
Branson igra sve veću ulogu u upravljanju imanjem i stoga razumljivo počinje razmišljati o svojem položaju u društvu i obitelji. Mary se napokon miri sa spoznajom da se želi ponovno udati, ali hoće li ikada ponovno pronaći sreću koju je našla s Matthewom? U međuvremenu od Gregsona nema niti glasa i Edith pati skrivajući svoju strašnu tajnu. Posluga, pak, razmišlja o tome kako će društvene promjene utjecati na njihov radni odnos. Daisy je spremna prigrliti nove mogućnost, dok gospođa Patmore sa zebnjom promatra nesigurnu budućnost koja se nazire na obzoru. Anna i Bates otrpjeli su mnoge nedaće i napokon počinju kovati planove za budućnost. Ali opterećeni bremenom mučne prošlosti, hoće li uspjeti krenuti dalje ili će im se tajne iz prošlosti opet prepriječiti u njihovoj potrazi za srećom?
Uloge: Hugh Bonneville (Robert Grantham), Maggie Smith (Violet Grantham), Elizabeth McGovern (Cora Grantham), Michelle Dockery (Mary Crawley), Laura Carmichael (Edith Crawley), Samantha Bond (Rosamund Painswick), Penelope Wilton (Isobel Crawley), Lily James (Rose MacClare), Tom Cullen (Anthony Gillingham), Julian Ovenden (Charles Blake), Allen Leech (Tom Branson), Jim Carter (g. Carson), Brendan Coyle (John Bates), Joanne Froggatt (Anna Bates), Phyllis Logan (gđa Hughes), Lesley Nicol (gđa Patmore), Raquel Cassidy (Phyllis Baxter), Kevin Doyle (Joseph Molesley), Sophie McShera (Daisy Mason), Robert James-Collier (Thomas Barrow), Ed Speleers (Jimmy Kent)
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
PostSubject: Re: ,,Downton Abbey''   

Back to top Go down
 

,,Downton Abbey''

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
REGISTRUJTE SE NA: http://emdt.forumsr.com/ :: Telenovele i serije :: Druge telenovele i serije-