REGISTRUJTE SE NA: http://emdt.forumsr.com/

Ukoliko volite telenovele, registrujte se na: http://emdt.forumsr.com/ jer ovaj forum više ne radi.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  RegisterRegister  Log in  GalleryGallery  CalendarCalendar  
Forum je zatvoren. Ukoliko volite telenovele, registrujte se na: http://emdt.forumsr.com/

Share | 
 

 Nove telenovele i serije na našim televizijama

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: Nove telenovele i serije na našim televizijama   Wed 14 Nov 2012 - 10:52

Od večeras od ponedeljka do četvrtka u 23.00 na RTV britanska serija Vajtčepel
Naziv: Whitechapel
Žanr: drama
Scenario: Ben Kort (Ben Court), Kerolin Ajp (Caroline Ip)
Režija: Si-Džej Klarkson (SJ Clarkson), Dejvid Evans (David Evans), Džon Strikland (John Strickland), Ričard Klark (Richard Clark), Džon Ist (Jon East)
Glavne uloge: Rupert Penri Džouns (Rupert Penry-Jones), Fil Dejvis (Phil Davis), Stiv Pemberton (Steve Pemberton), Krejg Perkinson (Craig Parkinson), Kler Rašbruk (Claire Rushbrook), Aleks Dženings (Alex Jennings)
Godina proizvodnje: 2009-2012.
Zemlje proizvodnje: Velika Britanija
Broj epizoda: 12Ulice Vajtčepela okupane su krvlju. Ubica vreba noću, bira nezaštićene žene i ostavlja ih brutalno iskasapljene. Stanovnici grada su prestravljani, a policija nema ideju u kom pravcu da vodi istragu: motiv nije poznat, nema nikakvih dokaza, a nema ni nade da će uhvatiti ovog brutalnog ubicu. Ali, nismo u 19. veku ni u vremenu Džeka Trboseka. To se dešava danas.

Slučaj dodeljuju visprenom inspektoru Čendleru, koji je novajlija u odeljenju ubistava, ali je ekspert za politiku policijskog posla i za trodnevne kurseve. Njegovi saradnici su, pak, stručnjaci za ubistva. Šef je viši detektiv Majls, arhetipski cinični detektiv, koji je sve video. Stručnjak za brutalna ubista Edvard Bjučan ukazuje Čendleru na to da zločinac koga traže kopira ozloglašena ubistva iz Vajtčepela, do najsitnijeg detalja.

Da li će Čendler uspeti da uradi ono što njegovim kolegama 100 godina ranije nije pošlo za rukom, da li će uhvatiti osobu odgovornu za te gnusne zločine?

Serija je atraktivna i urađena sa stilom, ima uočljivu mračnu crtu i elemente britkog humora, i daleko je od najvećeg broja policijskih serija. Spremite se za složene zaplete, realistične likove vredne pamćenja i dovoljno strave da vam srce brže zakuca.http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MXMUY7tlX0g
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: Nove telenovele i serije na našim televizijama   Wed 14 Nov 2012 - 11:00

Od subote 17.11.2012 na RTV subotom u 20.00 danska serija Elitna jedinica
Naziv: Rejseholdet / Unit One
Žanr: krimi, akcija, drama
Scenario: Peter Torsboe (Peter Thorsboe), Rumle Hamerih (Rumle Hammerich), Maj Broštrom (Mai Brostrøm), Karo Vidu (Kari Vidø), Iben Giling (Iben Gylling), Stig Torsboe (Stig Thorsboe), Ola Saltin (Ola Saltin)
Režija: Jurn Farškou (Jørn Faurschou), Šarlote Siling (Charlotte Sieling), Marin Šmit (Martin Schmidt), Ole Kristijan Madsen (Ole Christian Madsen), Nils Arden Oplev (Niels Arden Oplev), Janik Johansen (Jannik Johansen), Peter Flint (Peter Flinth)
Glavne uloge: Šarlote Fik (Charlotte Fich), Mes Mikelsen (Mads Mikkelsen), Lars Brigman (Lars Brygmann), Vohe Senu (Waage Sandø), Erik Vederšoe (Erik Wedersøe), Trien Palesen (Trine Pallesen), Lars Bom (Lars Bom)
Godina proizvodnje: 2000 - 2004.
Zemlje proizvodnje: Danska
Broj epizoda: 32"Elitna jedinica" je danska televizijska krimi serija, u produkciji kompanije "Danmarks Radio" u kojoj glavne uloge tumače Šarlote Fik, Mes Mikelsen i Lars Brigman. Serija se bavi elitnom policijskom jedinicom, koja se zove "Prva jedinica", a njeni članovi putuju po celoj Danskoj i pomažu lokalnoj policiji da rešava zločine. Slučajevi koje serija opisuje donekle se oslanjaju na stvarne incidente, poput ubistava, otmica, prekogranične trgovine ljudima i dečije pornografije.

Centralni lik je Ingrid Dal (Šarlote Fik), ambiciozni detektiv, koja je unapređena za zapovednika Jedinice na početku prve sezone. Pred njom nije lak zadatak, mlade kolege negoduju njen dolazak na to mesto, a ona se bori da zadrži kontrolu nad svojom karijerom i svojim porodičnim životom. Ipak, početno nepoverenje prerasta u dobru saradnju, čak i prijateljstvo, a tim pokazuje da je sposoban da rešava najgroznije i najokrutnije slučajeve zločina.

Radnja balansira između forenzičkih procesa i pozadinske priče koja se razvija, a koja nekad obuhvata i nejasne odnose između članova Jedinice, njihovih porodica i likova izvan cele te priče. Serija se osvrće na socijalna pitanja, poput uskogrudosti policijskog posla, društvenih i emotivnih reperkusija brutalnih zločina, kao i umešanost politike i medija u pravosudne procese.

"Elitna jedinica" je 2002. godine osvojila međunarodnu Emi nagradu za najbolji dramsku seriju; 2001. i 2002. godine osvojila je godišnju dansku televizijsku nagradu (TvFestival.dk) za najbolju dramu, a na istom festivalu 2002. godine, Mes Mikelsen dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu.
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: Nove telenovele i serije na našim televizijama   Wed 14 Nov 2012 - 11:10

Od nedelje 18.11.2012 na RTV nedeljom u 21.00 serija Besni psi


Delovalo je kao previše dobro da bi bilo istinito, kada je Kvinu, Vudiju, Bakteru i Riku, starim drugarima sa koledža, stigao poziv da dođu u vilu svog drugara Alva, na Majorci: svi troškovi pokriveni, a tamo ih čekaju sunce, bazen i sav šampanjac koji mogu da popiju.
Ali, uskoro se ispostavilo da je zapravo u pitanju odmor – iz Pakla.

Režija: Ejdrijan Šergold
Uloge: Maks Bizli , Filip Glenister , Džon Sim , Mark Voren , Ben Čaplin , Marija Boto.
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: Nove telenovele i serije na našim televizijama   Mon 19 Nov 2012 - 2:58

Od petka 23.11.2012 radnim danima u 20.00 na RTV serija Džonatan Krik


Naziv: Jonathan Creek
Žanr: Misterija, kriminal, drama
Scenario: Dejvid Renvik (David Renwick)
Režija: Sendi Džonson (Sandy Johnson), Kit Vašington (Keith Washington), Markus Mortimer (Marcus Mortimer), Ričard Holthaus (Richard Holthouse), Kristin Gernon (Christine Gernon), David Renwick
Glavne uloge: Alen Dejvis (Alan Davies), Kerolin Kventin (Caroline Quentin) i Stjuart Miligan (Stuart Milligan).
Godina proizvodnje: 1997 - 2004.
Zemlja porekla: Velika BritanijaMedlin Magelan (Kerolin Kventin) je novinar istraživač i to od one vrste koji redovno guraju nos gde mu nije mesto. Pišući priču o ubistvu poznatog umetnika, ona slučajno nailazi na tihog, brilijantnog i pomalo ciničnog čoveka, koji se zove Džonatan Krik (Alen Dejvis). Džonatan zarađuje izmišljajući magične trikove za Adama Klausa (Stjuart Miligan). Adam je veoma popularan mađioničar, ali je pravi genije iza njegovih trikova Džonatan. Medlin (Medi) i Džonatan se udružuju da bi razrešili ubistvo umetnika, a posle toga, uz Džonatanavo oklevanje, nastavljaju da rešavaju skoro nemoguće slučajeve.

Medi zaljubljena u Džonatana, a on tako stidljiv, ne pokazuje da li je svestan njenih osećanja, ali vidno uživaju u rešavanju neobičnih misterija zajedno.

Interesantan je podatak da je Kerolin Kventin (Caroline Quentin), koja glumi Medlin Magelan, glumila u TV seriji "Nepristojni ljudi" (Men Behaving Badly), veoma popularnoj među našom publikom.

Glumac koji tumači lik Adama Klausa, Stjuart Miligan (Stuart Milligan), glumio je i u veoma popularnoj, naivnoj, britanskoj naučnofantastičnoj seriji "Dokor Hu" (Doctor Who). Njegov lik, Adam Klaus, prvobitno je trebalo da bude Adam Faust, ali se ispostavilo da u realnom svetu već postoji mađioničar koji se tako zove.

Zanimljivo je pomenuti da je druga sezona serije "Džonatan Krik" naručena i pre nego što je prva sezona prikazana.

"Džonatan Krik" je zanimljiva drama puna misterije, u kojoj jedan brilijantni istraživač i jedna radoznala novinarka na krajnje neobičan način razrešavaju naizgled nerešive slučajeve.
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: Nove telenovele i serije na našim televizijama   Sat 1 Dec 2012 - 1:30

Od srede 05.12.2012 od ponedeljka do četvrtka u 23.00 na RTV trodelna mini serija.


SUPEROLUJA

Naslov: Superstorm
Žanr: drama, naučna-fantastika
Scenario: Edvard Kanfor-Dima (Edward Canfor-Dumas), Džulijan Simpson (Julian Simpson)
Režija: Džulijan Simpson (Julian Simpson)
Glavne uloge: Nikola Stivenson (Nicola Stephenson), Tom Sajzmor (Tom Sizemore), Kris Poter (Chris Potter), Džej-Ar Born (JR Bourne), Kes Envar (Cas Anvar), Nikolas Rajt (Nicolas Wright), Džena Karpenter (Jana Carpenter)
Godina proizvodnje: 2007.
Zemlja proizvodnje: Velika Britanija, Nemačka, SAD, Francuska, Japan
Broj epizoda: 3„Superoluja“ je trodelna britanska dekudrama, koju je napisao i režirao Džulijan Simpson. Ova mini-serija prati grupu naučnika, koji pokušavaju da preusmere i oslabe uragane.

Superoluja je prvi put emitovana na kanalu Bi-Bi-Si jedan, a svaku epizodu pratila je polučasovna dokumentarna emisija o praćenju i predviđanju ekstremnih vremenskih uslova. Na mini-serijalu Superoluja zajedno su radilie produkcijske kuće Bi-Bi-Si (BBC Worldwide), Diskaveri kanal (Discovery channel) i nemački Proziben (ProSieben), u saradnji sa M6 i NHK, javnim servisom Japana.

Izvršni producenti ispred Bi-Bi-Sija su Alisa Or i Majk Mouzli, tvorci filma „Supervulkan“, a ispred Diskaveri kanala izvršni producent je Džek E. Smit.

Na početku filma, tim naučnika radi za vladu SAD na projektu „Stormšild (Štit od oluje)“, a cilj im je da upravljaju olujama i drže ih pod kontrolom, posebno uragane.

Uragan Grejs, kategorije 3, koji se lagano penje ka kategoriji 5, sprema se da udari SAD. Koristeći tehnologiju za predviđanje, uspevaju da simuliraju efekte metoda ubacivanja nečega u srce oluje, čime se umanjuje njen intenzitet.

Prethodno je sproveden eksperiment na jednom manjem uraganu, nazvanom Agata. Avion i nekoliko navođenih bespilotnih letilica uleteli su u oluju, noseći veoma ohlađenu tečnost. Isprva se činilo da je eksperiment uspeo, ali se oluja pojačala tokom procesa i avion se srušio.

Prošle su sedmice, sada je tu Grejs, koja dostiže kategoriju 5 i ide pravo prema Majamiju.

Priča se komplikuje, kada se ispostavlja da je i vojska umešana u projekat, a na timu stručnjaka je da nekako spreče da oluje unište priobalje SAD...
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: Nove telenovele i serije na našim televizijama   Sat 1 Dec 2012 - 2:48

Od ponedeljka 3.12.2012 na CBS DRAMA svakim danom u 06.00 telenovela Aunque mal paguen.
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: Nove telenovele i serije na našim televizijama   Sat 1 Dec 2012 - 2:55

Od ponedeljka 3.12.2012 na Cbs drama od ponedeljka do petka u 06.50 telenovela La Quiero a Morir.
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: Nove telenovele i serije na našim televizijama   Fri 7 Dec 2012 - 13:01

Od ponedeljka 17. decembra, svakog radnog dana u 18 na B92 Kao slučajnoU životu se neke stvari dese sasvim “slučajno”. Upravo tako počinje priča dvoje junaka ove romantične komedije.

Nakon što je ostavila svog dugogodišnjeg dečka, Bili odlučuje da izađe sa prijateljicama i dobro se provede. Upoznaje Zeka i provodi noć sa njim. Posle pet nedelja, Bili saznaje da je u drugom stanju.

Džena Elfman, zvezda popularne serije "Darma i Greg", igra ulogu Bili, odlučne žene u tridesetim. Za razliku od nje, Zek je u svojim dvadesetim, i tek je na početku karijere. Dogovor je sledeći - zadržavaju bebu, otpočinju zajednički život, ali planiraju da njihov odnos ostane strogo platonski. Otkrijte kako će se njihovi, naizgled potpuno nespojivi životi, uklopiti u komičnu svakodnevicu.

Džena Elfman počela je svoju karijeru kao igračica, pojavivši se u spotu grupe “Dipeš Mod” za pesmu “Halo” 1990. godine. Nakon što se pojavila u velikom broju reklama na nacionalnoj televiziji, dobila je svoju prvu ulogu u američkom sitkomu “Taunis”. Iako serija nije imala mnogo gledalaca, ostavila je dobar utisak na kritičare. Po njihovom mišljenu, bilo je vreme da Džena počne sa radom na svom sitkomu. Ubrzo zatim počelo je snimanje serije “Darma i Greg” koja se prikazivala punih pet godina.

Accidentally on Purpose, 2009

Žanr: komedija

Trajanje: 30 x 18.
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: Nove telenovele i serije na našim televizijama   Fri 14 Dec 2012 - 12:33

Iz X u X
Od 13 . decembra nova serija na Studiju B
utorak-petak u 22.35
repriza: ponedeljak-petak u 17.50
Broj epizoda:26
Trajanje:25 min
Rediteljem: Petar Pašić
Scenario:Nikola Zavišić
Uloge: Milorad Mandić Manda, Nada Janić, Anastasija Mandić, Boris Milivojević, Mirka Vasiljević, Bojan Dimitrijević

Radnja serije se vrti oko kladionice i njihovih vlasnika. Manda je neka vrsta domaćeg Del Boja, junaka iz serije „Mućke“, koji je čitav život pokušavao da dođe do novca uz pomoć sitnih prevara, te je na kraju rešio da otvori kladionicu i da se na pošten način obogati. Njegova kladionica je mesto koje posećuju stalni klijenti, među kojima su Boris Milivojević i Bojan Dimitrijević, popularni Pikac. Domaćice kladionice su glumice Mirka Vasiljević i Nada Macanković, koje i žive kao cimerke u stanu bračnog para koji glume Manda i Anastasija. One su najbolje drugarice. One preko dana rade u kladionici, tako da su višestruko povezane sa vlasnicima. To je istovremeno i povod za brojne komične situacije.
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: Nove telenovele i serije na našim televizijama   Fri 14 Dec 2012 - 13:18

Na RTV od ponedeljka do četvrtka u 23.00


Naslov: David Copperfield
Godina proizvodnje: 1999.
Zemlja proizvodnje: V. Britanija
Režija: Simon Curtis
Scenario: Ejdrijan Hodžis (Adrian Hodges- adaptacija romana), Čarls Dikens (Charles Dickens- autor romana)
Žanr: drama, mini-serija
Jezik: engleski
Uloge: Danijel Redklif (Daniel Radcliffe), Kiran Mekmenamin (Ciarán McMenamin), Megi Smit (Maggie Smith), Polin Kvirk (Pauline Quirke), Alan Armstrong (Alun Armstrong), Trevor Iv (Trevor Eve), Bob Hoskins (Bob Hoskins), Zoi Vanamejker (Zoë Wanamaker), Emilija Foks (Emilia Fox), Oliver Ford Dejvis (Oliver Ford Davies), nikolas lindharst (Nicholas Lyndhurst), Imelda Stonton (Imelda Staunton), Ijan Meknis (Ian McNeice), Ijan Mekilan (Ian McKellen), Majkl Elfik (Michael Elphick), Don Frenč (Dawn French)
Broj epizoda: 4Polu-autobiografska priča Čarlsa Dikensa, u produkciji Bi-Bi-Si-ja, o dečaku kome majka umire, a očuh ga praktično tera od kuće, ali koji uspeva da prevlada sve poteškoće...

Dejvidov otac umro je pre njegovog rođenja, te je on rastao sa majkom Klarom i služavkom Pegoti, koje su ga volele i starale se o njemu. Na njegovu žalost, kada je imao osam godina, njegova majka se zaljubljuje, a ubrzo i udaje za Edvarda Mardstouna, groznog, grubog čoveka, koga se Dejvid plašio - s vrlo dobrim razlogom. Sa Edvardom se u njihovu kuću uselila i njegova jednako neprijatna sestra, te oni vrlo brzo preuzimaju kontrolu nad domaćinstvom. Edvard odlučuje da pošalje Dejvida kod svog prijatelja u internat, gde dečak trpi maltretiranje, a jedinu utehu nalazi u prijateljstvu sa starijim učenikom, Džejmsom Stirfortom.

Uskoro Klara umire, a potpunu kontolu nad njenom imovinom i Dejvidovom budućnošću preuzima Edvard. On dečaka ispisuje iz škole, i šalje ga u London da radi u fabrici mastila Mardstounovih.

Nakon nekog vremena, Dejvid iz Londona odlazi u Dover, nadajući se da će ga primiti njegova starija rođaka Betsi Trotvud. Posle nekog vremena, Edvard i Džejn dolaze po Dejvida, ali im ga Betsi ne da, već ih izriba, izbaci iz kuće i proglašava sebe Dejvidovim starateljem.

Međutim, još mnogo toga čeka Dejvida...

Zanimljivo za ovu adaptaciju romana Čarls Dikensa jeste što se u njemu prvi put na ekranu pojavio Danijel Redklif, koji je kasnije stekao svetsku slavu glavnom ulogom u serijalu o dečaku čarobnjaku Hariju Poteru.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nmtqToaLI_s
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: Nove telenovele i serije na našim televizijama   Fri 14 Dec 2012 - 14:32

Počivali u miruDramska serija u produkciji Ring Multimedije s vrhunskom glumačkom i autorskom ekipom. Uskoro na HRT-u!


Serija “Počivali u miru” priča je o mladoj televizijskoj novinarki Luciji Car. Vođena tvrdoglavošću i neprilagođena sustavu, upušta se u istraživanje “zakopanih” i zaboravljenih sudbina napuštenog zatvorskog groblja. Dok postepeno otvara jednu po jednu priču napuštenih grobova, pred Lucijom počinju izranjati mračni i nesretni duhovi proteklog tranzicijskog vremena, ono njegovo naličje koje smo brzo zakopali i ostavili zaboravljeno, bez suočavanja s njegovom pravom istinom. Tonući sve dublje u mrežu tajni, zločina i zavjera koje su ispreplele živote običnih ljudi, politiku i medije, Lucija će se naći u životnoj opasnosti, ali i suočena sa strašnim istinama o sebi i sebi bliskim ljudima. Tvrdoglavo uvjerena da samo istina može osigurati sretniji i bolji svijet, Lucija će na bolan način otkriti: da bi grobovi počivali u miru, živi moraju platiti visoku cijenu!

1. epizoda
Ambiciozna, ali neiskusna televizijska novinarka Lucija Car (Judita Franković) radeći reportažu o pripremama za rušenje Vukovšćaka, najstarijeg zatvora u zemlji i neobično brzom pražnjenju zatvorskog groblja, nailazi na žestoko protivljenje svoje okoline. Urednik je suspendira, a ne dobiva podršku ni od dečka, perspektivnog političara Borisa. Međutim, Lucija je uvjerena da zatvorsko groblje krije zanimljivu priču i ipak kreće u samostalnu istragu u čemu je ne pokoleba niti anonimna prijeteća poruka. Pronalazi umirovljenog zatvorskog čuvara, osamljenog osobenjaka Martina Strugara (Miodrag Krivokapić) i zamoli ga za pomoć. Martina progone mračne uspomene iz Vukovšćaka te je isprva odbije. No kad se otkrije da je grob u kojem je trebao biti pokopan opasni nasilnik i višestruki ubojica prazan, Martin se predomisli i kreće s Lucijom u istragu davno pokopanih tajni.

Uloge: Judita Franković, Miodrag Krivokapić, Dragan Despot, Luka Dragić, Ozren Grabarić, Boris Svrtan, Jelena Miholjević, Mirna Medaković, Zijad Gračić, Jasna Odorčić, Ivan Ožegović...
Back to top Go down
Sponsored content
PostSubject: Re: Nove telenovele i serije na našim televizijama   

Back to top Go down
 

Nove telenovele i serije na našim televizijama

View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
REGISTRUJTE SE NA: http://emdt.forumsr.com/ :: Ostale teme :: Televizija :: Specijal: Televizije u Srbiji-