REGISTRUJTE SE NA: http://emdt.forumsr.com/

Ukoliko volite telenovele, registrujte se na: http://emdt.forumsr.com/ jer ovaj forum više ne radi.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  RegisterRegister  Log in  GalleryGallery  CalendarCalendar  
Forum je zatvoren. Ukoliko volite telenovele, registrujte se na: http://emdt.forumsr.com/

Share | 
 

 Wayward Pines(Vejvard Pajns)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
LadyEstrella
TVNovele VIP član
TVNovele VIP član
avatar

Broj postova : 3557

PostSubject: Wayward Pines(Vejvard Pajns)   Fri 8 May 2015 - 2:43


mini-serija, SAD, 2015, 60 minuta
reditelj: Jeff T. Thomas, Charlotte  Sieling, M. Night Shyamalan, Steve Shill, James Foley, Nimród Antal, Tim Hunter, Zal Batmanglij
scenario: Chad Hodge, Blake  Crouch, Steven Levenson
snimatelj: Jim Denault, Gregory  Middleton, Amy Vincent
muzika: Charlie Clouser, Dave  Porter
producent: Ron French
izvršni producent: Chad Hodge, Donald De Line, Ashwin Rajan, M.  Night Shyamalan
montažer: Leo Trombetta, Doc  Crotzer, John Axness, Les Butler
uloge:
Matt Dillon(Itan Berk)
Carla Gugino(Kejt Hjuston)
Toby Jones(doktor Dženkins)
Shannyn Sossamon(Tereza Berk)
Reed Diamond(Harold Balinger)
Sinopsis: Zamislite savršen američki gradić... Prelepe kuće, brižljivo negovani travnjaci, deca se bezbrižno igraju na ulicama. Sad zamislite da je nemoguće otići odatle. Nemate komunikaciju sa spoljašnjim svetom. Mislite da gubite razum. Sigurno ste u Vejvard Pajnsu.
Agent tajne službe ITAN BERK (Met Dilon, nominovan za Oskara, ''Fatalna nesreća'', ''Grad duhova'') putuje u idilični gradić Vejvard Pajns da nađe dvoje nestalih federalnih agenata. Itan je bio logičan izbor za ovu misiju. On je jedan od najboljih agenata Tajne službe u Sijetlu. Takođe je i poznavao nestalu agentkinju KEJT HJUSON (Karla Gudžino, ''Nadzirači'', ''Svita'') bolje nego svi drugi. Bili su partneri. Bili su više od toga. Njihova veza umalo da uništi Itanov brak. Kejt i njen partner iz Tajne službe nestali su bez traga. Ali čim Itan primeti znak na kome piše ''Dobro došli u Vejvard Pajns, gde je raj dom'', kamion se zabije u njegov auto. Kad se Itan probudi u bolnici, o njemu brine napeta i nepredvidiva SESTRA PEM (dobitnica Oskara Melisa Lio, ''Bokser'', ''Treme''). Međutim, uskoro postaje očigledno da Pem radije povređuje, nego što leči. Ona i Itan postaju smrtni neprijatelji i ispostavi se da je njena uloga u Vejvard Pajnsu mnogo veća nego što svi misle. U bolnici se Itan seti svog imena, adrese u Sijetlu i saobraćajne nesreće nadomak grada. Zna da je agent Tajne službe koji je došao u Vejvard Pajns da istraži nestanak dvoje agenata. Ne može da shvati šta nije u redu s ovim jezivim, savršenim malim gradom. Nijedan telefon ne radi. Ne može da se javi svojoj ženi koja je kod kuće, niti svom šefu u Tajnoj službi. Njegov novčanik, dokumenta, novac, telefon - sve je nestalo. I niko neće da mu pomogne. Dok se misterije u gradu gomilaju i ne slažu s njegovom verzijom nedavnih događaja, Itan počinje da sumnja u sopstveni razum. Suočava se s harizmatičnim DR DŽENKINSOM (Tobi Džons nominovan za Oskara, ''Devojka'', franšiza ''Hari Poter'', ''Krpar, krojač, soldat, špijun''), psihijatrom u bolnici. Dženkins je uveren da je Itan u saobraćajnoj nesreći pretrpeo povredu mozga koja je uzrok njegove paranoje. Kada posumnja u dijagnozu, Itan poveruje da dr Dženkins nešto krije. Kad upozna neke meštane, uključujući i HAROLDA BALINGERA, koji pravi igračke (Rid Dajmond, ''24'', ''Mnogo buke ni oko čega''), Itan se zbliži sa BEVERLI (Džulijet Luis nominovana za nagrade Oskar i Emi, ''Histerično slepilo'', ''Rt straha''), šankericom koja ne bira reči i jednako je nepoverljiva prema Vejvard Pajnsu. Kod kuće u Sijetlu, Itanovu ženu, bivšu tajnu agentkinju TEREZU BERK (Šenin Sosamon, ''40 dana i 40 noći'', ''Kako uspeti u Americi'') pozove Itanov šef iz Tajne službe ADAM HASLER (Tim Grifin, ''Glavni osumnjičeni''). Itan je nestao. Nema drugih podataka, sve dok istraga ne pokaže da Itan nije bio u autu nađenom nadomak Vejvard Pajnsa. Istraga se nastavlja. Terezi to nije dovoljno. Zajedno s njihovim sinom tinejdžerom BENOM (Čarli Tahan, ''Žetva'', ''Čarli Sent Klaud''), Tereza kreće u potragu za Itanom.
Misterija postaje još veća kad Itan upregne svoju inteligenciju i neumornu odlučnost da reši misteriju ovog uznemirujućeg grada. Itan na svakom koraku nailazi na izazove koje mu postavljaju meštani grada, naročito ŠERIF ARNOLD POUP (Terens Hauard nominovan za Oskara, ''Sudar'', ''Hustle & Flow''), koji se uvredio jer se na njegovom terenu pojavio tajni agent koji mu govori šta treba da radi. Itan veruje da je Poup lud i obrnuto. Itanova istraga samo otkriva još više pitanja, a svako ga vodi do najvažnijeg od svih: Šta nije u redu sa Vejvard Pajnsom?
Back to top Go down
View user profile
 

Wayward Pines(Vejvard Pajns)

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
REGISTRUJTE SE NA: http://emdt.forumsr.com/ :: Telenovele i serije :: Američke serije-