REGISTRUJTE SE NA: http://emdt.forumsr.com/

Ukoliko volite telenovele, registrujte se na: http://emdt.forumsr.com/ jer ovaj forum više ne radi.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  RegisterRegister  Log in  GalleryGallery  CalendarCalendar  
Forum je zatvoren. Ukoliko volite telenovele, registrujte se na: http://emdt.forumsr.com/

Share | 
 

 Sinopsis i opis likova

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
MISA
TVNovele Dizajner
TVNovele Dizajner
avatar

Broj postova : 1894
Lokacija : Mystic Falls & New Orleans

PostSubject: Sinopsis i opis likova   Sat 20 Feb 2010 - 21:50

Dona Barbara - Sinopsis
Barbara Gvajmaran je lepa, srećna i divlja žena. Odrasla je kraj obale reke, pomažući svom ocu pri radu sa barkom koja je prevozila robu i rudare preko reke do rudarskih predela.
Jednog dana upoznaje i zaljubljuje se u Asdrubala, mladog i obrazovanog čoveka koji dolazi da služi njenog oca. To izaziva ljubomoru kod grupe rudara koji jedne noći odlučuju da ubiju svog kapetana i Astrubala, a potom i brutalno siluju Barbaru. Od tog dana, Barbarin život se u potpunosti menja.
Pronalaze je indijanci i spašavaju je od sigurne smrti. Zajedno sa njima, nakon nekog vremena, ona otpočinje izučavati veštine magije i veštičarenja. Godinama kasnije, Barbara se vraća u svoje mesto gde upoznaje i zavodi bogatog zemljoposednika Lorenza Barkera. Njega je, kako kažu zli jezici, omađijala i proterala u džunglu, te preuzela svu njegovu imovinu u svoje ruke, uključujući i najproduktivniju hacijendu u kraju – „Barkerenju“ kojoj je promenila naziv u „Strah“. Od tada je svi zovu Donja Babara, i smatraju nesavladivom, strašnom i legendarnom ženom koja želi da vlada celom rečnom dolinom.
Santos Luzardo je zgodan i sposoban advokat, poreklom je iz rečne doline. Vraća se svojoj rodnoj zemlji nakon više godina odsustva kako bi prodao svoje imanje, i mogao otići živeti u Francuskoj sa svojom budućom ženom, lepom i neozbiljnom Lusijanom Rekena. Ono što nije očekivao je da je njegovo zemljište, jedino što mu je ostalo u nasledstvu od svojih roditelja, gotovo unušteno i srušeno zahvaljujući nevernom nadzorniku koji je imanjem upravljao - Balbinu Pajbi, ljubavniku popularne Donja Barbare.
Barbara je u međuvremenu, iz prikrada posmatrala Santosov dolazak i, oduševljena njegovim izgledom, zabranjuje svojim sledbenicima da ga povrede, te donosi odluku da sa njim uradi isto što je uradila pre više godina sa njegovim rođakom – da ga osvoji. Lorenzo sada živi u teškim okolnostima sa mladom Mariselom, njegovom i Barbarinom ćerkom, koja Santosu zapada za oči zbog svoje neuobičajne i divlje pojave.
Santos otkriva loše namere Giljerma Dangera prema Mariseli, stranca severnoameričkog porekla koji je u rečnu dolinu došao kao običan lovac, a završio pod zaštitom Donja Barbare. Kako bi odbranio Mariselu, Santos je zajedno sa Lorenzom dovodi na Altamiru, gde svoju divlju rođaku kreće izučavati lepom ponašanju i obrazovanju. Međutim, dok je on svemu izučava, Marisela se u njega zaljubljuje.
U međuvremenu, Santos primećuje da je famozna Donja Barbara uz pomoć svojih saučesnika krišom pomerala granice njihovih imanja u svoju korist, te odlazi da joj se suprotstavi. Barbara ga svojim adutima pokušava sprečiti pri napadu, no Santos se ne predaje tako lako, i ona biva zaintrigirana činjenicom da joj je on prvi muškarac koji je uspeo odoleti njenoj igri zavođenja.
Nakon nekog vremena, Barbara odlazi na Altamiru kako bi sa Santosom obavila poslovne pregovore od obostranog interesa. Tom prilikom otkriva da njena davno napuštena ćerka, koja je sada već zrela i privlačna žena, živi sa čovekom za koga je zainteresovana. To dovodi do napada ljubomore između Barbare i njene ćerke, pričikom čega Barbara uviđa da Santos za nju više nije običan hir, već iskrena i prava ljubav.
Back to top Go down
View user profile http://fashion-teens.net
*NadjA LoVe WiiLy*
TVNovele Zavisnik
TVNovele Zavisnik
avatar

Broj postova : 574
Godina : 24
Fan-gif :
Lokacija : Beograd

PostSubject: Re: Sinopsis i opis likova   Sat 20 Nov 2010 - 4:22

Sadrzaj

Dona Barbara je telenovela nastala prema istoimenom romanu Romulosa Gallegosa koji je uspješno ukazao na sukob ruralnog područja Južne Amerike i njenih stanovnika s modernom civilizacijom koja sa sobom donosi nova pravila i zakone. U seriji 'Dona Barbara' ovaj sukob mentaliteta predstavit će protagonisti nove telenovele Edith Gonzalez, Christian Meier i Genesis Rodriguez.

Priča o moćnoj ženi koja je osvojila barbarsku zemlju te zavladala okrunjena svojom mržnjom i pohlepom bila je prikazana u 40-ak zemalja. Dona Barbara dolazi u sukob s utjecajnim pravnikom Santosom Luzardom koji će napokon iščupati iz Barbarinog srca mržnju prema muškarcima koju je osjećala godinama.

Barbarita Guaimaran je mlada djevojka koja je odrasla u siromaštvu i nesretnim okolnostima. Njen otac je bio kapetan starog broda koji je prevozio razna dobra, a nakon smrti majke Barbaritu je odgojila Eustaquia, Indijanka koja se odluči brinuti za nju nakon majčine smrti. Sudbina spoji Barbaru s Asdrubalom, mladim i obrazovanim avanturistom kojeg je zaposlio njegov otac. Barbara i Asdrubal se ludo zaljube, no zatim Barbara osjeti gorčinu života. Pobunjenici opsjednu brod Barbarinog oca te ubiju njega i Asdrubala. Nemoćna djevojka postaje laki plijen te biva silovana. Polumrtvu, fizički i psihički uništenu djevojku, spasi Eustaquia koja Barbaru nauči tajnama crne magije.

Odrastavši u mržnji, Barbara postaje moćna veleposjednica koja ne preže ni pred čim kako bi ostvarila svoje ciljeve. Zavodeći mnoge i potom ih uništavajući Barbara dolazi na glas opasne žderačice muškaraca.

Njena žrtva je i Lorenzo Barquero, bogati veleposjednik od kojeg Barbara oduzima zemlju i tako postaje moćna veleposjednica. Iz veze s Lorenzom, Barbara rodi Mariselu koju ostavlja da živi u divljini bez ikakvog dodira s civilizacijom. Njena vladavina bude uzdrmana dolaskom odvjetnika i vlasnika susjedne hacijende ‘Altamire’ koji nakon što se vrati u rodni kraj sazna sve o okrutnosti Done Barbare koja je prisvojila i dio njegove zemlje. Zajedno sa svojim zaposlenicima i vjernim prijateljima Santos započne borbu kako bi vratio ono što mu je Barbara oduzela. No, Santos ni ne pomišlja kako će i on podleći čarima fatalne Barbare. Njegov susret s fatalnom Barbarom u njemu probudi strast koju ne može kontrolirati. Kako bi se oslobodio iz vlasti Barbare, Santos Luzardo svoj spas pronađe u Mariseli koju je odlučio naučiti civiliziranom načinu života. Tako će Santos postati meta Barbarine mržnje i ljutnje, a na hacijendama i tlu Araucae vodit će se okrutna bitka za život iz koje će svatko ponešto naučiti.

Edith Gonzalez (Dona Barbara)

Godinama je Dona Barbara sijala strah među muškarcima i lokalnim stanovništvom te provodila svoj zakon. Njena ambicija i želja za osvetom nemaju granica čak i kada se radi o njenoj vlastitoj kćeri. Njena fatalna ljepota je oružje kojim Barbara osvaja muškarce i gospodari svojim krajem. Ona je gospodarica Araucae, a nema životinje koja može pobjeći iz njenog vlasništva kao ni čovjeka koji može izbjeći njenu okrutnost. Sve što ne može dobiti silom, ona postiže crnom magijom koju je naučila nakon svoje životne nesreće. Santos Luzardo je jedini koje će uspjeti pripitomiti Barbaru.

Christian Meier (Santos Luzardo)

Santos je ostavio grad i obećavajuću budućnost pravnika kako bi zadovoljio pravdu svoje djedovine. Kada shvati kako su korupcija i zlo koje ga okružuju djelo Barbare, učinit će sve da spriječi njenu zlobu. S inteligencijom i kulturom Santos predstavlja civilizaciju koja je potrebna području koje je pokorila Barbara. Santos također ima svoju Ahilovu petu –Mariselu mladu djevojku čije plemenito srce postane njegova najbolja životna lekcija i budućnost.

Genesis Rodriguez (Marisela Barquero)

Marisela je dijete Barbare i Lorenza Barquerea koja mora podnositi teret Barbarine reputacije. Odrasla je kao divlja životinja u džungli nadajući se kako će jednog dana upoznati novi svijet. Njen divlji duh i plemenita duša osvojit će srce Santosa Luzarda. Boreći se za ljubav svog života Santosa, Marisela će postati meta majčine mržnje.

Katie Barberi (Cecilia Vergel)

Sa svojom sestrom Ceciliom i nećakom Santosom Luzardom, Cecilia je ostavila Aracuu nadajući se kako će se jednog dana vratiti. Tamo je ostavila jedinog čovjeka kojeg je voljela - Lorenza Barquera. Nakon sestrine smrti svoj život je posvetila nećaku Santosu kojeg je odgojila. Nakon dva desetljeća vraća se na Altamiru kako bi vratila svoju ljubav, Lorenza. No kada se vrati shvati okrutnu istinu, Lorenzo nije isti čovjek kojeg je ona voljela. Antonio Sandoval će biti čovjek koji će joj vratiti vjeru u ljubav.

Roberto Mateos (Lorenzo Barquero)

Lorenzo je imao svijet pod svojim nogama, sve dok u njegov život nije ušla Barbara. Odličan student s idejama sve je izgubio zbog alkohola. Odrekao se svoje duše i zemlje, a jedina nada u životu mu je rođak Santos Luzardo.

Arap Bethke (Antonio Sandoval)

Antonio je Melesijev, odnosno nadglednikov sin odgojen i rođen na Luzardovoj zemlji.
On postane Santosova desna ruka. Uvijek brani interese svog šefa te je u stalnom sukobu s Balbinom Paibom. Iako je mlad i sposoban i može imati djevojku koju poželi, Antonio se zaljubi u stariju ženu, Santosovu tetu.

Paulo Quevedo (Balbino Paiba)

Balbino Paiba je čovjek koji je sluga svojih ambicija i done Barbare. Nema problem gristi ruku koja ga hrani, jer njega zanima samo novac. Zahvaljujući vještini Barbare, Balbino postaje nadglednik Santosovog ranča.

Jencarlos Canela (Asdrubal)[/b]

Zahvaljujući svojoj želji za poslom i inicijativi Asdrubal je postao dio posade Barbarinog oca. Asdrubal je Barbarina jedina čista i iskrena ljubav sve do dana dok ne sretne Santosa Luzarda. Nakon što probudi njenu ljubav, Asdrubal postane i uzrok Barbarine mržnje prema muškarcima. Nakon njegovog ubojstva, Barbara postane žderačica muškaraca koja želi samo jedno - osvetu.
Back to top Go down
View user profile
 

Sinopsis i opis likova

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
REGISTRUJTE SE NA: http://emdt.forumsr.com/ :: Telenovele i serije :: Telemundove telenovele :: Starije telenovele :: Doña Barbara-